Skip to content

Een stralende dag was het 9 september, zonovergoten.  Voor het Uitfestival , voor de basisschoolkinderen bedoeld, te mooi weer. Die lagen waarschijnlijk in het zwembad. Voor hen was er een prachtige bouwplaat van it Tsiispakhûs om zelf te kleuren en in elkaar te zetten. We hebben nog veel exemplaren over en er komt dit jaar nog weer een gelegenheid om ze te gaan maken. Volwassenen vonden de bouwplaat ook prachtig en wilden ook wel een exemplaar, helaas deze dag niet, maar hou onze aankondigingen in de gaten.

Door het warme weer zijn de lezingen ook niet doorgegaan, het was veel te warm boven in it Tsiispakhûs en ook geen animo. Desondanks konden we 120 gasten verwelkomen op deze dag. Een pracht opkomst. Weer veel mensen hebben kennis kunnen maken met het museum of hun kennismaking kunnen vernieuwen.

Zoals de laatste jaren steeds het geval hadden we weer de medewerking van Pim Hoppel gevraagd om met zijn boot naar Iens te varen, daar kon je dan de kerk bekijken en weer terug met de boot. 13.00 uur vertrokken ze voor de eerste keer, maar helaas bij de oude KMA hield de boot het voor gezien. Bomend kwamen ze aan de kant en moesten de gasten lopend terug naar het dorp. Helaas maar niets aan te doen. Dank voor het begrip van een ieder dat dit onderdeel hierdoor kwam te vervallen.

We kunnen terug kijken op een prachtige dag.

Agenda
Nieuws
Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 13.30 – 16:30 uur
Vrijdag 13:30 – 16:30 uur
Zaterdag 13:30 – 16:30 uur
Zondag 13:30 – 16:30 uur
Contact

Ald Hiem 2
8731 BR Wommels

Tel: 0515 – 331408
(tijdens openingsuren)

E-mail:  info@tsiispakhus.nl

Informatie

We zijn gesloten in de winter en voorjaar.  Groepen zijn welkom op afspraak.

Schoolklassen zijn ook weer van harte welkom, ook buiten de aangekondigde openingsdagen en -tijden. Graag wel reserveren.

Back To Top